Dagindeling
Tijdens de reguliere schoolweken haalt Knoet de kinderen vanaf 14:00 uur op bij de scholen. De laatste school gaat op dit moment om 15:00 uur uit.
Aangekomen in het clubhuis, wassen de kinderen hun handen en gaan aan tafel om een “gezonde” koek te eten en wat te drinken. Onderweg naar de BSO hebben zij met onze pedagogisch medewerker al de dag kunnen doornemen. Eenmaal op de BSO hebben de kinderen nog nauwelijks tijd om te vertellen wat er allemaal vandaag gebeurd is. Ze willen namelijk zo snel mogelijk naar buiten om te fietsen, steppen, skelteren, voetballen, touwtje springen, verstoppertje of op het speeltoestel te spelen.
Bij Knoet mogen de kinderen vies worden en kan het gebeuren dat ze een gat in hun broek vallen, ook nodigen de ontstane plassen bij slecht weer uit om nat te worden. Kinderen die het wat rustiger aan willen doen kunnen aan de slag met knutselwerkjes, een spelletje spelen, “koken” in de keuken, met de lego of de poppen spelen, een boekje lezen of een bouwwerk maken met Kapla.
Om 16:00 uur pakken alle kinderen hun sporttas en gaan richting kleedkamer of lopen met onze pedagogisch medewerkers naar de gymzaal, om zich om te kleden voor het sportprogramma. Het sporten is niet verplicht, toch zullen de pedagogisch medewerkers de kinderen zoveel mogelijk aanmoedigen om mee te doen.
Afhankelijk van de activiteit en het weer gaan de kinderen naar buiten, de gymzaal in of het achterliggende bos in voor een sportief bootcamp lesje. Knoet vindt het belangrijk dat kinderen sporten en spelen. Het heeft een grote sociale waarde, waarin kinderen onder andere leren winnen en verliezen, doorzetten, samenwerken enzovoorts. Het is tevens een uitstekende activiteit om zwaarlijvigheid tegen te gaan. Het sporten duurt afhankelijk van de leeftijd 45 tot 60 minuten. Na het sporten is het weer omkleden geblazen en staat het fruit en het drinken klaar.
Om 17:30 uur komen de eerste ouders/verzorgers de kinderen weer ophalen. De kinderen zijn dan vaak nog lang niet uitgespeeld, wat een mooie gelegenheid is voor onze pedagogisch medewerkers om even bij te praten met de betreffende ouder/verzorger.